На пляжах Одеси з'явилися велопатрулі

У четвер, 2 червня, на патрулювання приморської зони Одеси вздовж берегової лінії уперше виїхали 15 співробітників Управління патрульної поліції Одеси і стільки ж представників громадського формування комунального підприємства «Муніципальна охорона».

Новими велосипедами патрульних забезпечила міськрада.

"Для патрулювання узбережжя в курортний сезон Харківський велосипедний завод передав нам 50 велосипедів, 15 з яких ми передаємо сьогодні Управлінню патрульної поліції. Сподіваємось, що спільними зусиллями поліцейських та працівників комунального підприємства «Муніципальна безпека» вдасться надійно забезпечити правопорядок на узбережжі - від гідропарку "Лузанівка" до пляжу "Золотий берег", - зазначив присутній на інструктажі патрульних поліцейських мер Одеси Геннадій Труханов.

Керівник Управління патрульної поліції Одеси Михайло Білецький висловив вдячність мерії за підтримку в забезпеченні громадсього правопорядку і уточнив, що "в будні на морському узбережі будуть чергувати 20 патрульних, а у вихідні - 35. Стільки ж - працівників «Муніципальної безпеки». Кожна з цих груп цілодобово патрулюватиме приморські території приблизно по 800 метрів".

Варто зазначити, що усього для забезпечення правопорядку під час курортного сезону Управління поліції Одеси вирішило залучити близько півтисячі правоохоронців.

За словами очільника Управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Івана Іщенка, сформовано 16 тимчасових оперативних груп поліції в місцях масового відпочинку, додатково залучено 250 військовослужбовців Національної гвардії України. Їм допомагатимуть 80 представників «Муніципальної безпеки». Особливу увагу співробітники поліції приділятимуть забезпеченню правопорядку у 48 дитячих оздоровчих закладах міста.