Поліція відкрила справу через "земельні війни" АТОшників

Житомирський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України щодо подій, які сталися 17 травня в Головному управлінні Держгеокадастру України в Житомирській області.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

"Для зняття соціальної напруги 17 травня упродовж двох годин з 8 до 10 керівник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Валерій Рудик разом з очільниками Житомирської ОДА Сергієм Машковським та обласної ради Анжелікою Лабунською вели перемовини з новопризначеним заступником начальника обласного Держгеокадастру щодо врегулювання конфлікту. Як повідомив Рудик, у результаті досягли домовленості, що дозволила вирішити принципові моменти: Олег Кудря має залишити свою посаду, а приватна охоронна фірма після перевірки поліцією її працівників - межі області", - йдеться у повідомленні.

До Житомирського відділу поліції було доставлено кілька десятків працівників приватної охоронної фірми для встановлення їх осіб та з’ясування інших обставин.

Зазначимо, що 17 травня у дворі Головного управління Держгеокадастру сталася сутичка між учасниками АТО та представниками приватної охоронної фірми "Золоті леви Чорної сотні 2014", які згідно з договором охороняли  Держгеокадастр на Житомирщині. Військовослужбовці та місцеві  активісти силоміць вигнали 44 охоронця з актової зали відомства, де ті ночували.

Як повідомляв Укрінформ, учора голова Житомирської ОДА Сергій Машковський, поінформував, що перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області одесит Олег Кудря звільниться з обійманої посади, бо "його призначення не було публічним".