У Долині нарцисів на Закарпатті вибухнув скандал

Відео

Закарпатська поліція перевіряє інформацію про збір коштів із туристів на дорозі до відомої Долини нарцисів в селі Кіреші Хустського району.

Її поширили в мережі місцеві активісти, яких обурило, що з туристів вимагають гроші за проїзд до пам’ятки, яка буде відремонтована за бюджетні кошти, повідомляють у ГУНП в Закарпатській області.

"Як з'ясували правоохоронці, Хустська мерія дала дозвіл місцевому підприємцю на встановлення тимчасових споруд (наметів) на території села Кіреші, неподалік Долини нарцисів. Зроблено це було з метою проведення тематичної ярмарки «Нарцис-2016». Більше того, Хустському відділу поліції влада доручила забезпечувати охорону громадського порядку під час проведення ярмарки. Відповідне рішення № 91 було прийнято 23 березня 2016 р. виконкомом Хустської міської ради", - повідомляє прес-служба закарпатської поліції.

Водночас поліція не знайшла в рішенні пункту, який би дозволяв підприємцям збирати кошти з туристів за проїзд до Долини нарцисів. Тож тепер ця інформація перевіряється.

Про те, що на щойно відремонтованій дорозі до Долини нарцисів займаються здирництвом місцеві підприємці, повідомила на своїй сторінці в Facebook активістка Наталія Дубчак.

Вона написала, що стала свідком того, як люди в зелених жилетах вимагали від кожного водія по 15 гривень за проїзд у Долину нарцисів. При спробі Наталі вияснити, з якої вони служби, люди в зелених жилетах втекли. Активістка викликала поліцію, туристи підтвердили копам факти здирництва.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль доручив відремонтувати дорогу, що веде до Долини нарцисів.