Жебрівський їде до Гройсмана: говорити про кадри і мільярди

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський уже наступного вівторка планує зустрітися з новопризначеним Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Про це очільник Донеччини заявив у п'ятницю під час прес-конференції у Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Попередньо планується на вівторок моя зустріч із Гройсманом. Думаю, що ми обговоримо те, щоб проблеми Донецької області вирішувалися невідкладно. Тобто, не пізніше 10-денного терміну Кабмін має вирішувати питання, які ставить Донецька область”, -  зазначив  Жебрівський.

За його словами, планується обговорити, зокрема, питання щодо кадрових призначень, будівництва доріг в області, а також щодо 2,4 млрд грн, які надійшли від підприємств із окупованих територій і залишилися в держбюджеті України, хоча обліковуються за Донецькою областю. Ще однією темою обговорення стане Трастовий фонд з відновлення Донбасу, який, на переконання очільника Донеччини, має знаходитися не в Києві, а в Краматорську, нинішньому адмінцентрі області.

Голова Донецької ОДА висловив сподівання, що після переформатування Кабміну буде “приділено дуже серйозну увагу саме Донецькій та Луганській областям”, оскільки попередній уряд цього не робив.