Справа «Флагмана» отримала широкий резонанс на Миколаївщині

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактом постановлення суддею райсуду Миколаєва завідомо неправосудної ухвали щодо керівника кредитної спілки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактом постановлення слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва завідомо неправосудної ухвали (ч.1 ст.375 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Так, зазначеною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання слідчого щодо накладення арешту на грошові кошти, отримані від незаконного продажу арештованих земельних ділянок керівника кредитної спілки «Флагман». Йдеться про понад 100 тис. грн., які були зняті з рахунку.

Унаслідок цього, понад  1,5 тис. потерпілим не було відшкодовано на цю суму збитки, яких всього понад 60 млн грн.

Незаконну ухвалу слідчого судді скасовано апеляційним судом в Миколаївській області. Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється слідчим відділом прокуратури Миколаївської  області.

Справа з «Флагманом» отримала широкий резонанс на Миколаївщині. Історія тягнеться ще з 2009 року. Ошукані вкладники спілки не раз виходили на акції протесту до органів влади, вимагаючи повернути їм гроші. Нині триває судовий процес.