Доба в АТО: у районі Бердянського бандити застосували артилерію

У зоні проведення антитерористичної операції протягом минулої доби незаконні збройні формування здійснили 64 обстріли.

Як зазначає прес-центр штабу АТО, попередньої доби їх було 91. Але незважаючи на зменшення кількості порушень режиму тиші противник підтримує високу інтенсивність ведення вогню.

Всього на підконтрольній Збройним Силам України території було зафіксовано 16 обстрілів з мінометів. Використовуючи 120-мм міномети, бойовики завдали ударів по українських підрозділах у районах населених пунктів Троїцьке і Луганське, а із калібру 82 мм – поблизу Талаківки, Широкіного, Майорська та Новоселівки. Активність ворога спостерігалась і на околиці Авдіївки, де міни обох калібрів було скеровано по українським бійцям у промисловій зоні.

Також по укріпленнях наших військ в районі Бердянського бандитські угрупування застосували вогонь ствольної артилерії. Зокрема, з напрямку Саханки було зафіксовано 35 пострілів зі зброї калібру 122 мм.

Окрім цього, використовуючи зенітні установки, гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю та снайперів, кремлівські найманці без зупинки вели вогонь по наших опорних пунктах в районах Опитного, Мар’їнки, Станиці Луганської, Павлопіля, Зайцевого, Новотроїцького, Пісків, Новгородського та Верхньоторецького.

Незважаючи на чималі зусилля ворога підрозділи сил АТО продовжують контролювати ситуацію. За вказаний період вони змушені були 7 разів відкривати вогонь у відповідь.