Судді Госпсуду Києва світить до 12 років

Генпрокуратура направила до Шевченківського районного суду міста Києва обвинувальний акт стосовно судді Господарського суду м. Києва та адвокатів за підозрою в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомила прес-службі відомства.

"У ході досудового розслідування встановлено, що у період з липня по грудень 2014 року вказана суддя, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за пособництва адвокатів, неодноразово одержувала неправомірні вигоди у розмірах: 6 тис. дол. США, 21 тис. дол. США та 45 тис. дол. США за постановлення рішень суду на користь заявників у кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в обвинувальному акті стосовно судді та адвокатів Господарського йдеться про підозру у вчиненні ними кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.