Кримчанам розказали, як штрафуватимуть за "українські" автономери

Автомобілістів в окупованому Криму попередили, що їм дають ще 10 днів на перереєстрацію авто і заміну українських номерів на російські.

Тим, хто не встигне зробити це у встановлений термін, загрожує штраф, заявив в ефірі однієї з російських радіостанцій начальник Управління ДІБДР по Криму Анатолій Борисенко, повідомляє Крим.Реалії

«З моменту, коли співробітник ДПС зупиняє транспортний засіб і виносить постанову, у людини є 10 днів для перереєстрації транспортного засобу. Якщо вона не скористається цим правом, то на 11-й день до неї буде застосовано адміністративне грошове стягнення в розмірі від 500 до 800 рублів, якщо її зупинять на автодорозі», - сказав Борисенко.

У Криму спостерігається ажіотаж у зв'язку з вимогою до 1 квітня замінити українські реєстраційні документи та номери на автомобілі. Через величезні черги так звана прокуратура Криму зажадала від МРЕВ працювати й ночами.

Як запевняє окупаційна російська влада, заміну проводять у восьми структурних підрозділах МРЕВ ДАІ МВС Криму - в Сімферополі, Ялті, Керчі, Феодосії, Євпаторії, Красноперекопську, Джанкої та Білогірську.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».