“ЛНР” готує "стрільби" по місцевих і силовиках - розвідка

Бойовики “ЛНР” під виглядом навчань із бойовими стрільбами готують наступного тижня провокаційні обстріли сил АТО та місцевих мешканців.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Встановлено, що у період з 4 по 9 квітня ц. р. командування 2 АК ЗС РФ під виглядом проведення навчань з бойовими стрільбами планує здійснити провокаційні обстріли передових позицій сил АТО та поселень мирних жителів, що розташовані поблизу зони розмежування”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними ГУР, задум операції передбачає здійснення збройних провокацій проти Збройних сил України з метою звинувачення української сторони у порушенні Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права.

“Керівництво провокаційними заходами буде здійснювати безпосередньо командувач 2 АК генерал-майор ЗС РФ Є. Нікіфоров. Для того, щоб відволікти увагу спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, передбачається провести імітацію навчання 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) за участю самого командувача та посередників із числа командирів частин та з’єднань цього корпусу у районах н.п. Шимшинівка та Успенка”, - повідомили у військовій розвідці.