Бойовики під Авдіївкою регулярно змушують силовиків відповідати

Під Авдіївкою на Донеччині українські військові змушені відповідати на постійні провокації незаконних збройних формувань.

Про це заявив на брифінгу у суботу речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найскладнішою ситуація залишається під Авдіївкою, де сили антитерористичної операції змушені регулярно відкривати вогонь у відповідь, аби припинити ворожі провокації", - сказав Мотузяник.

Він додав, що бойовики активізували обстріли по всьому Донецькому напрямку:  "Загалом спокійних місць на Донецькому напрямку майже немає. Всього за добу на цьому напрямку зафіксовано 31 обстріл з боку незаконних збройних формувань.

За словами речника, бойовики "ДНР" застосовують важке озброєння: 82-мм та 120-мм міномети. Такі інциденти зафіксовано на Світлодарській дузі (Троїцьке та Луганське), під Горлівкою (Зайцеве і Майорськ), під Донецьком (Авдіївка і Піски).

На Маріупольському напрямку найгарячіше було в Мар’їнці, де під час ворожих обстрілів на нашій позиції здетонував боєкомплект. Окрім цього, бойовики порушили режим тиші у Красногорівці та поблизу с.Водяне. Всього за минулу добу на цьому напрямку відбулося 6 обстрілів українських позицій з боку бойовиків.

А от на Луганському напрямку вчора не стріляли, зазначив Мотузяник.

За даними Інформаційно-аналітичного центру РНБО, ситуація у зоні проведення АТО на 00.00 26 березня була такою: