Харків'янину, який бив людей на Євромайдані, загрожує до 8 років в'язниці

Закінчено розслідування за фактом участі жителя Харкова в масових безпорядках у 2014 році: обвинувальний акт направлено до суду.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області Оксана Калмикова.

"У лютому 2016 року затримано одного з активних учасників тих масових безпорядків. Житель Харкова, який був на проросійському мітингу на площі Свободи, отримав від невстановленої особи георгіївську стрічку і дерев'яну палицю, після чого, піддавшись на заклики, взяв участь у побитті євромайданівців біля метро "Університет", - відзначила Калмикова.

За її словами, підозрюваному загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

"Зараз підозрюваний перебуває під вартою в Харківському СІЗО без визначення суми застави", - додала Калмикова.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 квітня 2014 року на площі Свободи проводився мітинг на підтримку євроінтеграції України. Під час заходу активістів атакували агресивно налаштовані люди з дерев'яними палицями. Вони наздогнали мітингуючих у переході станції метро "Університет", внаслідок чого близько 20 осіб дістали тілесні ушкодження.

На відео, викладеному в інтернеті, користувачі соціальних мереж упізнали серед тих, хто добивав ногами поранених євромайданівців, медсестру з Чугуєва Ольгу Воржеїнову. Рік потому Дзержинський райсуд Харкова за злісне хуліганство призначив їй 1,5 роки обмеження волі, однак вона вже вийшла на свободу.