Хуг розповів, як бойовики заважають роботі місії ОБСЄ

Моніторингова місія міжнародної організації ОБСЄ продовжує зазнавати складнощів у своїй роботі, особливо на території окупованих районів Донецької області.

Про це в четвер на прес-конференції в Краматорську заявив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

«Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ все ще відчуває складнощі у фіксації певних моментів, особливо в зонах, тимчасово не контрольованих Україною. Нам іноді не надається доступ в певні місця», - сказав він.

Хуг розповів, що вирішувати проблеми, пов'язані з роботою в зоні бойових дій, йому допомагає спільний центр контролю якості режиму припинення вогню. Він подякував українським і російським офіцерам, які працюють в цьому центрі.

«Незважаючи на всі їхні зусилля близько 90% порушень свободи пересування все одно відбуваються на територіях, не контрольованих Україною. Найчастіше ці обмеження відбуваються в зонах де ми підозрюємо, що присутня зброя, які повинна була бути відведена», - сказав представник ОБСЄ.

При цьому він додав, що зараз члени моніторингової місії обмежені в пересуванні в районі Авдіївки та Ясинуватої, але представники сторін конфлікту обіцяють забезпечити вільне переміщення спостерігачів, як тільки припиняться бойові дії.