Конотопському полковнику поліції загрожує 10 років за хабар

Прокуратура Сумської області направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника Конотопського відділу поліції за хабар.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар обласної прокуратури Наталія Науменко.

„Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний полковник поліції вимагав та отримав від керівника одного з державних підприємств регіону неправомірну вигоду за неперешкоджання його комерційній діяльності. Полковника поліції 1 грудня 2015 року затримано «на гарячому» під час одержання 33 тис. грн хабара.

Окрім того, триває судовий розгляд справи за обвинуваченнями зазначеного правоохоронця в зловживанні владою та приховуванні злочину. Встановлено, що, перебуваючи на посаді начальника Сумського міського відділу міліції, він не вживав жодних заходів щодо припинення злочинних дій підприємців з видобування піску. Разом з тим, обвинувачуваний наприкінці 2014 року наказав підлеглим не обліковувати в статистичній звітності особливо тяжкий злочин проти власності”, - розповіла Науменко.

Нагадаємо, 2 листопада 2015 року керівнику Конотопського відділу поліції повідомлено про підозру у вчиненні вказаних службових злочинів. Прокуратура звернулась до суду з клопотанням про відсторонення його від займаної посади, однак суд відхилив клопотання прокуратури. 1 грудня 2015 року зазначеного правоохоронця було викрито на отриманні хабара.

Наразі за клопотанням прокуратури керівника Конотопського відділу поліції відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід – домашній арешт.

Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.