На кордоні затримали літак із контрабандистами

Українські прикордонники затримали напередодні контрабандистів, які планували літаком з Тернопільської області перекидання до Польщі великої партії контрабандних цигарок.

Про це українським журналістам у Варшаві розповів голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Ми щойно затримали черговий літак, а поряд дві машини з великою кількістю контрабандних цигарок, які повинні були переправляти через польську ділянку”,- поінформував Назаренко.

За його словами, затримання відбулося за 250 км від кордону з Польщею – у Тернопільській області. У ДПСУ уточнили, що йдеться про затримання літака Ан-2, в який вже було завантажено 70 ящиків цигарок. Операція відбувалася у тісній взаємодії з польською стороною із залученням мобільної застави в Кременецькому районі Тернопільської області.

За словами голови ДПСУ, перекидання контрабанди до сусідніх з Україною західних сусідів є відносно новим явищем, але воно останнім часом використовується “дуже активно”.

“В 2014 році зафіксовано 9 таких випадків, а 2015 році ми вже виявили 70 спроб порушення кордону літальними апаратами”,- наголосив Назаренко.

Він додав, що останнім часом прикордонники чотири рази затримували контрабандистів самостійно або у співпраці з СБУ. При цьому, вже дві вдалі операції проведено в цьому році.

Назаренко повідомив, що ДПСУ залучатиме українських військових до такого роду операцій, оскільки за контролем повітряного простору країни слідкують Збройні сили.