Солдат після восьмикілометрової погоні знешкодив рецидивіста

Солдат військової служби за контрактом Микола Гончар, який проходить військову службу у Західному територіальному управлінні Військової служби правопорядку у ЗСУ, самотужки знешкодив злочинця-рецидівіста.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Це сталось у селі Борщовичі, що у Перемишлянському районі Львівщині. 22-річний військовослужбовець і гадки не мав, що його відпустка перетвориться на справжній бойовик із виснажливою погонею та рукопашною сутичкою зі злочинцем", - повідомили в Міноборони.

За даними відомства, зранку 23 лютого солдат Микола Гончаров вирушив до сільської крамниці. Дорогою зустрів товариша, із яким зупинився переговорити. Раптом хлопці побачили, що з найближчого будинку вискочив юнак зі скривавленим обличчям, який гукав на допомогу. Вони викликали постраждалому швидку та почали надавати йому першу долікарську допомогу.

"Пораючись біля пораненого, хлопці побачили й нападника. Кремезний чолов'яга намагався втекти з місця події. Микола Гончар із товаришем пустились навздогін, адже поранений крикнув, що утікач намагався його убити. Товариш майже відразу відстав, а солдат-контрактник гнався за порушником вісім кілометрів! Зрештою в районі околиць сусіднього села Верхня Білка йому вдалося збити лиходія з ніг та скрутити, застосувавши прийоми рукопашного бою", - йдеться у повідомленні.

Після цього боєць викликав поліцію і передав зловмисника до рук правоохоронців. Згодом з'ясувалося, що затриманий - уродженець міста Львова, який перебуває у розшуку за скоєння убивства своєї родички.

Командування Західного територіального управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України подало клопотання до вищого командування про заохочення солдата військової служби за контрактом Миколи Гончара за мужність та вправність під час затримання небезпечного злочинця.