Напад на депутата з ножем: ЗМІ припускають переділ у ритуальному бізнесі

Депутат Мелітопольської міськради, директор КП "Комунальна власність" Дмитро Трухін, на якого сьогодні вранці вчинено напад, у тяжкому стані перебуває в реанімації.

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердили в Мелітопольській 1-й міськлікарні.

"Постраждалого терміново прооперовано і переведено до реанімаційного відділення. У нього діагностовано велику крововтрату й ушкодження внутрішніх органів у ділянці живота", -  розповіли в лікарні.

Як повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Запорозькій області, 17 лютого о 8:20 до Мелітопольського відділу поліції надійшло повідомлення про госпіталізацію до міськлікарні чоловіка 1981 р.н. з проникаючим ножовим пораненням. Встановлено, що постраждалий, керівник одного з комунальних підприємств міста, поранення отримав у під'їзді багатоповерхового будинку, в якому мешкає.

На Дмитра Трухіна напали, коли він йшов на роботу: депутат пройшов всього один поверх. Злочинець ударив його в живіт гострим предметом і вирвав з рук барсетку. До лікарні депутата привіз його водій, який чекав у машині біля під'їзду.

У Мелітопольській місцевій прокуратурі повідомили, що попередня кваліфікація злочину - розбійний напад, що призвів до тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України).

Напередодні нападу Трухін був призначений секретарем комісії з питань землі і комунальної власності.

За інформацією деяких ЗМІ, "напад на депутата може бути пов'язаний з переділом у сфері ритуального бізнесу".

Як вже повідомляв Укрінформ, сьогодні у Дніпропетровську побили депутата міської ради від Опозиційного блоку Олега Григорука. Шестеро невідомих на двох автомобілях без номерів чатували на нього біля під'їзду, били по голові, зламали руку.