Терористам перекрили продуктовий канал з Росії

У Донецькій області працівники фіскальної служби разом зі співробітниками прокуратури  викрили схему нелегальних поставок продуктів в «ДНР» на суму понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Управління комунікацій ГУ ДФС у Донецькій області.

«Співробітники оперативного управління ДФС у Донецькій області разом зі співробітниками прокуратури Донецької області в рамках проведення операції "Рубіж - 2016" викрили схему нелегальних поставок продуктів харчування у "ДНР" на суму понад 10 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Так, посадові особи підприємства, яке є платником податків у Донецькій області, у період 2015-2016 рр. здійснювали нелегальне ввезення товарів продуктової групи з Російської Федерації на тимчасово непідконтрольну територію Донецького регіону, але не відображували імпортні операції в податковій звітності.

Продукти харчування ввозилися без належного митного оформлення і відповідної сплати податків та обов'язкових платежів, у результаті бюджет недоотримав більш як 3,5 мільйона гривень.

За  вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України  (навмисне ухилення від сплати податків). Триває досудове слідство.