Бойовики поповнюють лави, закриваючи шахти - Тука

Аби стимулювати людей, які залишилися на підконтрольній бойовикам території, вступати до незаконних збройних формувань, російські терористи закривають підприємства, не залишаючи працівникам вибору.

Про це у понеділок під час зустрічі з народними депутатами та київськими журналістами заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні бандформування суттєво бракує тих, що хочуть воювати, з територій "ДНР" і "ЛНР". Якщо раніше там було ідіотів занадто багато, то зараз ситуація діаметрально протилежна. І тому поповнюють їхні лави або російські військові, або ПВК - приватні військові компанії. Найманці, одними словами. Місцевих усе менше й менше. У цьому зв'язку на тій стороні почали вдаватися до не зовсім традиційних способів. Не так давно на одну з шахт прийшли товариші з автоматами й оголосили, що із завтрашнього дня шахта не працює. Таким чином, близько двох тисяч людей опинилися без роботи, їхні сім'ї - без засобів для існування. І, ймовірно, частина цих людей у розпачі, повіривши обіцянкам про виплату якихось там зарплат, підуть служити у так звану армію ЛНР, і такий випадок вже не перший", - зазначив Тука.

Він підкреслив, що через це він виступає різко проти закриття шахт на підконтрольній Україні частини Донбасу. Оскільки тут і без того складна ситуація із зайнятістю, поява ще кількох тисяч безробітних шахтарів може призвести до соціального вибуху, яким можуть скористатися терористи, підсумував губернатор.