ПРООН повезе на окупований Донбас гуманітарки на $1,2 мільйона

ООН відкриває нову програму допомоги незахищеному населенню Донбасу на території АТО і відправить на Донбас гуманітарну допомогу для 7 тис. людей. 

Про це сказав директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра під час прес-конференції з нагоди підписання договору про співпрацю з Церквою Ісуса Христа Святих останніх днів у наданні допомоги незахищеному населенню Донбасу на не підконтрольній українській владі території, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Внесок церкви (мова йде про надання 1,2 млн дол. США. - Ред.) буде використаний для того, щоб надати санітарну, гігієнічну продукцію 10 інституціям, де знаходяться понад 7 тис. вразливих людей. Вони отримуватимуть цю допомогу протягом принаймні трьох місяців", - сказав Хімстра. 

Він також зазначив, що гроші на заготівлю гуманітарних пакунків планується отримати протягом місяця.

"Після підписання документа буде доступною фінансова допомога, і через місяць кошти мають надійти до інституцій, що будуть визначені. Допомога до територій буде доставлена конвоєм ООН, про який вже знаєте з попередніх наших проектів", - додав Хімстра.

Водночас він не зміг сказати, до яких саме міст окупованої території поїде гуманітарка. "У нас є загальне уявлення про те, куди буде доставлена допомога, утім нині триває оцінка потреб, і згодом, виходячи з оцінки, буде визначений конкретний перелік інституцій, куди надійде допомога", - зауважив директор ПРООН в Україні. 

Як зазначається в матеріалах, що були надані журналістам під час прес-конференції, загальний бюджет проекту становить 1,2 млн дол. США. Проектом передбачається надання гуманітарної допомоги в першу чергу людям, які проживають у соціальних закладах на територіях, не підконтрольних уряду України. Також гуманітарна допомога надаватиметься найвразливішим категоріям населення, таким як люди з обмеженими можливостями, матері-одиначки, багатодітні сім'ї. Протягом 2016 року ПРООН відправить три гуманітарні конвої із засобами гігієни та санітарії, за попередніми оцінками, для щонайменше 7000 осіб, які найбільше її потребують.