На Сумщині від пневмонії померли 13 людей

На Сумщині від вірусної пневмонії померли 13 людей.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко.

«Всього з початку сезону від вірусної пневмонії померли 13 осіб, у тому числі 5 випадків вірусологічно підтверджені. Проти грипу від початку епідсезону по області щеплено 2775 осіб із групи підвищеного епідризику, в тому числі 788 медичних працівників», - розповів Бутенко.

За його інформацією, з числа захворілих у стаціонари госпіталізовані 918 або 6,3% осіб. Попереднього тижня кількість госпіталізованих становила 969 або 6,1%. Серед госпіталізованих 51,8% - діти (476 осіб). Вірусологічно обстежені понад 300 осіб. У 32 хворих виділений вірус грипу А.

Наразі в Сумській області епідеміологічний поріг перевищений у 1,8 разу фактично в усіх районах та містах обласного підпорядкування, за винятком 3 з 18 районів: Конотопського, Охтирського та Сумського.

Нагадаємо, що у зв’язку з поширенням вірусної інфекції у дошкільних та навчальних закладах Сумської області був оголошений карантин, що тривав з 19 по 31 січня, а у школах Сум його продовжили до 8 лютого.