Обстановка на Донбасі загострилася

Карта

Обстановка на Донбасі дещо загострилася, зросла інтенсивність ворожих обстрілів наших позицій на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Противник епізодично застосовував міномети та здійснив обстріл з танку. Сили АТО відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі провокації ворога", - заявив він.

Найбільша кількість обстрілів бойовиків - в районі Донецького аеропорту, де активізувалися ворожі снайпери, а також велася стрільба з танка.

"Поблизу Донецького аеропорту фіксується і надалі найбільша кількість ворожих обстрілів. Активізувалися ворожі снайпери, які провели 7 обстрілів у районі Донецького летовища. Там же, у районі Пісків, наші позиції були обстріляні з озброєння танку ворога", - сказав Лисенко.

Він також повідомив, що російські окупаційні війська провели у вівторок потужний мінометний обстріл по силах АТО поблизу Троїцького, що на південному заході від Горлівки: "Протягом 30 хвилин ворог випустив по наших позиціях 20 мін калібру 82 мм".

Крім того, поблизу селища Зайцеве (на північ від Горлівки), українські позиції були обстріляні з 82-мм мінометів двічі впродовж доби: засвітла рано вранці та після заходу сонця.

На Луганському напрямку минулої доби зберігалося повне затишшя. Гарячими точками на Маріупольському напрямку були Мар'їнка та Красногорівка.