СБУ перекрила канал незаконного ввезення тепловізорів з Європи

На Харківщині Служба безпеки блокувала канал незаконного ввезення в Україну комплектуючих до військової або спеціальної техніки.

Про це повідомляє прес-центр СБ України. 

«Посадовці харківської комерційної фірми налагодили незаконний імпорт з країн Західної Європи товарів подвійного використання - тепловізорів та комплектуючих до них. За висновками фахівців державних науково-дослідних установ, такі прилади належать до списку товарів подвійного використання, що можуть бути використані у створенні звичайних видів озброєнь, військової чи спеціальної техніки. Для здійснення міжнародної передачі (імпорту або експорту) цих товарів необхідно отримувати дозвіл Державної служби експортного контролю України», - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ припинили дії зловмисників-комерсантів під час спроби імпортувати та розмитнити ще один такий прилад на митному пості "Пісочин" без відповідного дозволу Держслужби експортного контролю.

Слідчими Управління СБ України в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.