Бойовики привезли "Гради" під Миколаївку - розвідка

Російські окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, тримають у районі Миколаївки (Донецька область) 122-мм ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) “Град”.

Про це поінформована Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ, повідомляє сайт Головного управління розвідки МОУ.

"Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районі Миколаївки забороненого Мінськими домовленостями озброєння - 122-мм РСЗВ “Град”", - йдеться у повідомленні.

За оцінкою ГУР, ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. Так, 5 січня було здійснено 40 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, 82/120-мм мінометів, з них: один - Трьохізбенка (Сєверодонецький напрямок); 12 - Луганське, Майорськ, Новгородське, Троїцьке (Слов'янський напрямок); 25 - Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Мар'їнка (Донецький напрямок); два - Водяне (Маріупольський напрямок).

Згідно з даними розвідки, протягом минулої доби зусилля противника зосереджувались, головним чином, на інженерному обладнанні переднього краю оборони на Новоайдарському напрямку, а також приховуванні забороненого Мінськими домовленостями озброєння та військової техніки на Слов'янському та Донецькому напрямках.

Крім того, продовжувалося підвищення боєздатності підрозділів та підтримання угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння та ведення розвідки сил АТО.

Водночас, противник вживав заходи із забезпечення боєприпасами підрозділів ППО, доукомплектуванні підрозділів і постачанні озброєння та військової техніки.