Російські танки та "Гради" виявили у 6 районах АТО

На порушення Мінських домовленостей російські окупаційні війська продовжують тримати танки, САУ та "Гради" у шести районах.

 Про це поінформована СММ ОБСЄ, повідомляє сайт Головного управління розвідки МОУ.

"Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Кіровськ, Дебальцеве, Макіївка, Докучаєвськ, Петрівське та Стаханов забороненого Мінськими домовленостями озброєння - танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм (САУ) та 122-мм реактивних систем залпового вогню “Град”, - йдеться у повідомленні.

У цілому ж, за оцінкою військової розвідки, ситуація в зоні проведення АТО залишається складною.

"11 січня ц.р. здійснено 35 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та 120/82-мм мінометів, з них: два - Кримське (Сєвєродонецький напрямок); 16 - Луганське, Новгородське, Майорськ, Троїцьке (Слов'янський напрямок); 15 - Опитне, Піски, Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка (Донецький напрямок); один - Гранітне (Волноваський напрямок); один - Водяне (Маріупольський напрямок)", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, протягом доби зусилля противника зосереджувались на на перегрупуванні та посиленні передових підрозділів на Слов'янському та Донецькому напрямках, а також прихованому розміщенні забороненого Мінськими домовленостями озброєння на Слов'янському та Донецькому напрямках.

Також мали місце заходи, спрямовані на підтримання угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння, поруч з проведенням планових заходів бойової підготовки.