Шахтарі перекрили дорогу - обіцяють дійти до митниці з Польщею

Гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» продовжують стихійний страйк, розпочатий ще 2 січня цього року.

У понеділок, 11 січня, вони  провели мітинг на центральній площі Червонограда, а опівдні за три кілометри від копальні заблокували дорогу, що веде до неї. Завтра, як і було раніше заплановано, перекриють дорогу до митниці з Польщею.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Борг перед працівниками ДП «Львіввугілля» лише за листопад 2015-го становить 58,2 млн грн і їм виплачено тільки 46% нарахованої зарплати. Гірники ДП «Львіввугілля», як і планували, 12 січня за 40 км від Червонограда розпочнуть безстрокове перекриття автошляху, що веде зі Львова до митного переходу Рава-Руська. У такий спосіб вони хочуть привернути увагу до своїх проблем не лише в Україні, а й у Європі», - прокоментував ситуацію Волинець.

За його словами, сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка запросив до себе на бесіду в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка і представників шахтарських профспілок - голову РО НПГУ м.Червонограда Михайла Шаблю та Львівської територіальної організації «Укрвуглепрофспілки» Олега Турчина.

Проте, шахтарі не збираються відмовлятися від запланованої акції.