Блокувальники Криму знімають усі пости - Іслямов

Активісти громадянської блокади Криму прибирають усі свої блокпости на кордоні з окупованим півостровом.

Про це в ефірі 112 Україна заявив координатор блокади Ленур Іслямов.

"Ми знімаємо всі пости, які у нас є. У нас їх рівно 6, Північний, Південний - їх рівно по 2 пости на кожній дорозі, ми їх знімаємо. Вони залишаються у наглядовій формі, нікого не зупиняють", - повідомив Іслямов.

За його словами, рішення було прийнято після введення Кабміном заборони на постачання товарів та послуг у Крим, хоч постанова і "не ціла і розмита, на відміну від того, якою ми хотіли її бачити".

Іслямов зауважив, що активісти будуть передислоковані. "Всі активісти, які є, передислокуються. Всі, які залишаться у формуванні, захочуть служити у бойовому підрозділі, в якому буде отримано потім номер військової частини. Буде це Нацгвардія або ЗСУ, скажемо пізніше. Всі інші - в цивільному формуванні, в об'єднанні, яке ми зараз реєструємо в пунктах, - будуть перебувати на КПВВ разом з прикордонниками", - повідомив координатор блокади.

Нагадаємо, 20 вересня розпочалася цивільна блокада Криму. 22 листопада в результаті підриву електроопор ЛЕП у Херсонській області півострів виявився знеструмленим. 8 грудня електропостачання окупованого півострова з материкової України було поновлено, але в Криму все ще виникають проблеми в електромережах.

16 грудня уряд ухвалив постанову про заборону постачання товарів і послуг в окупований Крим. Рішення набуде чинності протягом 30 днів з моменту ухвалення. Зокрема, забороняються постачання робіт, товарів, послуг за всіма митними режимами з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або іншої території України на тимчасово окуповану територію України, за винятком особистих речей громадян, соціально значущих продуктів харчування та гуманітарної допомоги.