Розвідка повідомила про можливі провокації на свята

Під час новорічний свят російські окупаційні війська можуть влаштувати нові провокації на зразок тих, які відбулись у Комінтерновому, по всій лінії розмежування у зоні антитерористичної операції.

Про це на брифінгу у вівторок заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на поточний розвиток ситуації в зоні антитерористичної операції, за аналізом Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у короткостровій перспективі - маються на увазі всі новорічні свята - слід очікувати нових провокацій зі сторони російських окупаційних військ по всі лінії розмежування" - сказав Скібіцький.

Він повідомив, що ситуація в Комінтерновому залишається стабільно напруженою.

За словами Скібіцького, станом на 29 грудня в населеному пункті перебуває до роти зі складу 9 окремого мотострілецького полку 1 армійського корпусу чисельністю близько 80-100 осіб.

"Частина особового складу переодягнута в цивільну форму одягу і видає себе за місцеве населення", -   зазначив представник ГУР.

Відповідаючи на запитання журналістів, Скібіцький зауважив, що вхід російських військових груп у Комінтернове, не є грубим порушенням мінських домовленостей, оскільки, згідно з ними, населений пункт перебуває під контролем так званої "ДНР".

Водночас він підкреслив, що грубим порушенням поточних домовленостей, які досягаються контактною групою в Мінську, є введення в Комінтернове техніки, бронетехніки та переміщення особового складу окупаційних військ саме після 22 грудня, коли було досягнуто домовленості про припинення вогню.

"Це реально провокаційні заходи, щоб спровокувати українську армію", - наголосив Скібіцький.