Штаб АТО показав військовий полігон росіян на Донбасі

Карта

Бойовики російсько-терористичних військ використовують звільнені від них території Донбасу в якості полігону для підготовки своїх бандформувань.

Про це інформує прес-центр АТО.

"Члени незаконного збройного формування із голосною назвою "100 бригада" так званої республіканської гвардії "ДНР" регулярно здійснюють неприцільні обстріли позицій сил АТО з окупованої ними Старомихайлівки в напрямку Красногорівки, Зоряного та Гірника, які контролюють українські захисники. Зокрема, вони регулярно застосовують реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", міномети різних калібрів, гранатомети та стрілецьку зброю", - йдеться у повідомленні.

У штабі зазначили, що територія України, по якій терористи регулярно ведуть вогонь, використовується як полігон для бойовиків "ДНР".

Характер обстрілів свідчить про підготовку проросійських гібридних бандформувань на цьому напрямку до оборони: "Останнім часом, відповідно до спостережень та аналізу дій бойовиків, окупантами відпрацьовується управління вогнем мінометної батареї, що характерно для дій першого ешелону оборони".