Суд над ініціатором "ХНР" довелось евакуювати

Київський райсуд Харкова перервав слухання справи про сепаратиста Апухтіна через гранату, знайдену біля будівлі суду.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Десь опівдні до чергової частини Київського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на парковці районного суду по вул.Валентинівській (Блюхера) знаходиться підозрілий предмет. У цей час у суді саме проходило засідання у справі лідера сепаратистських рухів "Юго-Восток" і "Великая Русь" Юрія Апухтіна. Поліція, яка прибула на місце події, евакуювала 250 людей із суду і довколишніх будинків і оточила територію. Суд перенесено на 14 грудня", - зазначила Дубовик.

За її словами, підозрілий предмет вилучено. "Експертиза показала, що це бойова граната. Вона знешкоджена. Ніхто не постраждав", - додала Дубовик.

Прокуратура Харківської області кваліфікувала подію як теракт. Досудове розслідування проводить обласне управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі невідомий кинув бойову гранату у вітрину магазину "Рошен", що на вул.Героїв Праці.

Юрія Апухтіна заарештовано в квітні 2014 року як організатора масових безладів, включаючи штурм Харківської ОДА. У травні він вийшов під заставу, внесену екс-нардепом Олегом Царьовим. Тоді ж Апухтіна помітили як організатора проросійських мітингів. Знову заарештували у грудні і відправили в СІЗО. Йому інкримінують організацію масових безпорядків із закликами до зміни конституційного ладу і створення "ХНР".