Російський спецназ перекидають під Донецьк - ГУР

Спецназ РФ посилюють і перекидають на передову на Донецькому напрямку.

Про це повідомляється на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Представникам Місії надана інформація про наявність у районах Первомайськ, Стаханов, Первомайське та Донецьк танків, артилерійських систем противника калібром понад 100-мм (САУ) та 122-мм РСЗВ “Град”, - зазначили в розвідці.

Згідно з даними ГУР, основні зусилля противника були зосереджені на посиленні передових підрозділів першого ешелону 1 армійського корпусу (сформований на території так званої "ДНР") на Донецькому напрямку за рахунок прихованого перекидання підрозділів спеціального призначення ЗС РФ. Також противник продовжував приховувати озброєння та військову техніку у заборонених Мінськими домовленостями районах на Сєверодонецькому та Донецькому напрямках.

Крім того, відбувалася ротація підрозділів 2 АК (сформований на території так званої "ЛНР"), які розташовані вздовж лінії зіткнення на Слов'янському напрямку. Противник здійснював також фортифікаційне обладнання переднього краю оборони підрозділів 1 АК на Слов'янському, Донецькому та Волноваському напрямках.

Також спостерігалося ведення розвідки сил АТО із залученням диверсійних розвідувальних груп на Донецькому напрямку, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону та засобів радіоелектронної розвідки ЗС РФ.