Саакашвілі призначив відповідальних за декомунізацію

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі створив обласну робочу групу з питань організаційного забезпечення декомунізації, яку доручив очолити керівнику апарату ОДА та виконуючій обов'язки директора Департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства області.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-службі ОДА, уточнивши, що головам райдержадміністрацій доручено, а мерам міст обласного значення рекомендовано до 5 листопада утворити відповідні районні чи міські робочі групи.

"Метою створення групи з 7 держслужбовців є виконання Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки». Відповідні групи також належить утворити райдержадміністраціям, які повинні щомісяця звітувати про виконану роботу. Підсумковий звіт про виконання закону голова ОДА розпорядився надати до травня 2016 року", - зазначили в прес-службі.

Розпорядженням голови ОДА передбачена спеціальна форма, після заповнення якої держслужбовцями буде зрозуміло, скільки населених пунктів Одеської області перейменовано в рамках декомунізації, у скількох містах, селах і селищах демонтовані радянські пам'ятники та пам'ятні знаки. Також належить подати перелік населених пунктів, райради та керівники яких зволікають з ухваленням рішень про перейменування об'єктів топоніміки чи виконання норм закону.