Під Єнакієвим бойовики "забули" артилерію - розвідка

Російські окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, досі не відвели  артилерійські системи калібром понад 100 мм (САУ) в районі Карло-Марксове на Донеччині.

Про цей факт поінформовано спостерігачів ОБСЄ, повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

"Продовжується інформування ОБСЄ щодо виконання Мінських домовленостей. Представникам Місії надана інформація про наявність у районі Карло-Марксове артилерійських систем противника калібром понад 100 мм (САУ), що є порушенням Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією ГУР, ситуація в зоні проведення АТО залишалась "відносно стабільною": "Протягом доби здійснено три провокаційні обстріли зі стрілецької зброї на Донецькому напрямку (у районах Піски та Авдіївка)".

Основні зусилля противника протягом минулої доби були зосереджені на "введенні в оману представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо кількості відведеної техніки". Крім того, російські окупаційні війська проводили переміщення військових складів углиб окупованої території, здійснювали підготовку танкових і мотострілецьких підрозділів 1 та 2 АК ("ДНР" і "ЛНР" відповідно). Також велася розвідка сил АТО із активним залученням диверсійних розвідувальних груп на Сєвєродонецькому та Донецькому напрямках, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону та засобів радіоелектронної розвідки ЗС РФ.