Розвідка знайшла не відведені "Гради" та артилерію бойовиків

Російські окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, досі не відвели  артилерійські системи калібром понад 100 мм (САУ) та РСЗВ "Град" в окремих районах на Донеччині. 

Про цей факт поінформовано спостерігачів ОБСЄ, повідомляє на своєму сайті Головне управління розвідки МОУ. 

"Українською стороною поінформовано ОБСЄ, що в районах Краснодон, Стаханов та Моспине виявлені артилерійські системи противника калібром понад 100 мм (САУ) та 122 мм РСЗВ “Град”, знаходження яких у цих районах є порушенням Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні. 

Водночас зазначається, що протягом минулої доби відбувалося відведення танкових підрозділів 1 та 2 АК ("ДНР" та "ЛНР" відповідно) 12 командування резерву Південного ВО ЗС РФ від лінії зіткнення на Слов'янському та Маріупольському напрямках.

"На Донецькому напрямку противник, демонструючи відведення озброєння від передових позицій, у подальшому здійснює його приховане зосередження у заборонених районах", - зазначили в розвідці. 

Загалом же ситуація в районі проведення АТО вчора залишалася відносно стабільною: "Російські окупаційні війська дотримувались режиму припинення вогню - фактів обстрілів сил АТО не зафіксовано".