Реабілітація воїнів після поранень та повернення їх до творчої праці через фізичну культуру та спорт

20 вересня, 13:30 - круглий стіл на тему: "Реабілітація воїнів після поранень та повернення їх до творчої праці через фізичну культуру та спорт".

Організатор: Укрінформ, ГО "Спільна перемога"​.

До участі запрошені:  Дмитро Ржондковський  - тренер УАФ; Сергій Позняк - легендарний снайпер; Володимир Бульба - представник ГО "Спільна перемога"; Олександр Соколинський - представник ГО "Спільна перемога"; Юрій Зозуля - чемпіон світу з вейкбордингу, очільник Х-парку; Олександр Молибога - історик спорту, волонтер з Чернігівщини; Валентин Щербачов - заслужений журналіст України; Олександр Гливинський – президент Асоціації спортивних журналістів України; Євген Назаренко - воротар Національної збірної України з футболу серед ампутантів; Олександр Мальчевський - гравець Національної збірної України з футболу серед ампутантів.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 12:00 20 вересня. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище і назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/@UkrinformTV. 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

У Києві обговорили важливість реабілітації та соціалізації воїнів після поранень через спорт

Важливість реабілітації воїнів після поранень та повернення їх до творчої праці через спорт і фізичну культуру обговорили представники громадських організацій, які практично надають допомогу ветеранам з різноманітними травмами.

Круглий стіл, де порушувалась низка проблем з реабілітації воїнів та було продемонстровано реальні приклади соціалізації ветеранів з ампутаціями та їх участь у різних видах спорту, відбувся в Укрінформі.

Як зазначив, зокрема, підприємець, ветеран АТО, що втратив кінцівку на війні, Сергій Позняк, сьогодні дуже важливо для людей, які повертаються з війни, і тих, хто воює зараз, бути впевненими, що їм є куди повертатися.

"Це робота, освіта, спорт, підтримка, здоров'я. Вони мають знати, що тут є різні об'єднання, організації, які їх будуть підтримувати. І тоді наші воїни розумітимуть, що втрата частини тіла на війні ніяк не змінює тебе внутрішньо, що ти можеш зробити значно більше, ніж собі можеш уявити", - сказав Позняк.

Тренер Української асоціації футболу Дмитро Ржондковський своєю чергою розповів, що завдяки УАФ було створено проєкт на підтримку українських воїнів - команду з футболу воїнів-ампутатів. За його словами, проєкт стартував 1 червня та активно розвивається.

"Зараз у нас уже сформована Національна збірна з футболу воїнів-ампутантів і через два тижні їдемо на міжнародні змагання в Бельгію на Лігу націй. Ми бачимо на власні очі, що реабілітація через спорт - це значно ефективніше, аніж пігулки та препарати, бо це водночас і психологічна підтримка", - розповів Ржондковський.

Він зауважив, що тренування воїнів-ампутантів з футболу проводяться нині у Києві та Львові, але є великі сподівання, що такі ініціативи розвиватимуться по всій Україні.

Чемпіон світу з вейкбордингу, очільник Х-парку Юрій Зозуля продемонстрував інший приклад реабілітації воїнів-ампутантів - через водні види спорту, де ті долають неможливе, а Україна стає свого роду флагманом з використання спеціального обладнання для таких людей.

"Багато хлопців повернулися з війни, але не повернулися в життя. Їм треба надати таку емоційну альтернативу у вигляді спорту, щоб вона перебила усі інші задоволення, на зразок алкоголю та наркотиків. Ми є флагманом водної реабілітації в Україні, і такі локації мають бути скрізь по Україні", - зазначив він.

Представники ГО "Спільна перемога" Володимир Бульба та Олександр Соколинський наголосили на важливості налагодження синергії громадських спортивних організацій та держави задля надання дієвої підтримки українським воїнам після повернення з фронту.

"Давайте не ховатися за проблеми, давайте не думати, що хтось прийде і нам допоможе, бо обсяги цієї проблеми насправді у нас дуже великі, тому треба максимально усім небайдужим людям гуртуватися і долучатись до цієї роботи. А держава має брати приклад з таких активних людей, які уже сьогодні роблять велику справу для наших військових. Тоді ми матимемо справжнє здорове суспільство", - наголосив Соколинський.

На круглому столі були присутні також самі воїни з ампутацією, які розповіли про свій досвід реабілітації через спорт і фізичну культуру, важливість такої роботи та досягнуті результати.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк