Операція зі звільнення Луганщини

9 березня, 11:30 -  брифінг на тему: «Операція зі звільнення Луганщини».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Гайдай - голова Луганської обласної військової адміністрації (онлайн).

Ключові теми:

-  Операція зі звільнення Луганщини.

- Злочини росіян у Луганській області.

- Ситуація на окупованих територіях: пропаганда і гуманітарна ситуація.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

У районі Червонопопівки, що неподалік Кремінної, точиться активна фаза бойових дій – Гайдай

Село Червонопопівка Кремінського району, через яке проходить стратегічна автотраса Р 66, ще повністю не деокуповане, але фронт зараз проходить саме тут.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у ході брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«У районі Червонопопівки точиться активна фаза бойових дій. Не можна сказати, що населений пункт повністю деокупований, але ситуація там контрольована. Іноді наші військові заходили в село, і тоді загарбники його обстрілювали – про що говорилось у зведеннях командування, іноді нашим військовим доводилось відходити. Тому й не слід говорити про його деокупацію», - пояснив Гайдай, відповідаючи на запитання Укрінформу.

Він додав, що вже не перший тиждень росіяни з усіх боків намагаються вести наступальні дії, підключаючи авіацію та важку техніку.

Як повідомив Укрінформ, ЗСУ за минулу добу відбили 110 ворожих атак на п’яти напрямках.

На Луганщині загарбники знову припинили масовані атаки, аби поповнитись резервами – Гайдай

На сьогодні на луганській ділянці фронту спостерігається певне затишшя – росіяни потребують поповнення резервами після великих втрат напередодні.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ситуація контрольована Силами оборони, але достатньо важка. Уже не перший тиждень з усіх боків намагаються російські окупаційні війська вести наступальні дії. Це по всіх напрямках – і Сватівсько-Куп’янському, і Кремінському напрямку, і в напрямку Білогорівки. Але якщо говорити саме про сьогоднішній день, то зараз спостерігається певне затишшя», - сказав Гайдай.

Він додав, що подібну тактику ворог демонструє не вперше.

«Власне, це відбувається регулярно, коли після хвиль наступів ворог отримує, як то кажуть, «на горіхи». Вони (росіяни - ред.) відтягуються, аби поповнитись резервами», - зауважив очільник Луганщини.

Як повідомляв Укрінформ, уночі і вдосвіта 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Під час повітряної тривоги вибухи лунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування. Сили оборони України із 48 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр", випущених 9 березня, знищили 34, також ліквідовано 4 БпЛА Shahed-136/131.

Відео:

Videо: