Оперативна ситуація на фронті

23 червня, 14:30 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація на фронті» 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікери: Ганна Маляр - заступниця міністра оборони України; Олексій Громов - заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ; Олексій Надточий - начальник оперативного управління Головного управління НГУ; Олексій Сергєєв  - начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування НПУ. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу. 

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

росія для пришвидшення інтеграції тимчасово окупованих територій роздає паспорти - Маляр

росія намагається пришвидшити інтеграцію тимчасово окупованих територій, роздаючи російські паспорти та тиснучи на людей, зокрема на працівників освіти, які вимушено опинилися на тимчасово окупованих територіях.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"рф , в порушення норм міжнародного права, продовжує розгортати пункти видачі російських паспортів на тимчасово окупованих територіях, тисне на людей, які опинилися на тимчасовоокупованих територіях. Найбільшого тиску зазнають люди, які працюють на захоплених підприємствах. росія примушує українців, які вимушено залишилися на тимчасовоокупованих територіях, до співпраці з ними, зокрема це стосується працівників освітньої сфери", - сказала Маляр.

Вона додала, що більшість громадян України чинять спротив цим діям, втім загарбники придушують ці протести.

Також, за словами Маляр, росія намагається організувати пасажирські перевезення на тимчасово окуповану територію Криму з захоплених території Херсонської області. Також окупанти продовжують незаконно вивозити українські культурні цінності. Триває і вивезення продукції з захопленних підприємств та зерна.

Окрім того, наголосила вона, росія веде інформаційні кампанії не тільки на тимчасово окупованих територіях, але і у багатьох країнах світу з метою перешкодити отриманню Україною міжнародної військової допомоги.

"росія намагається підірвати репутацію України як надійного партнера, намагається знайти будь-які аргументи для того, щоб переконати західний світ у неможливості або непотрібності надавати Україні військову допомогу", - сказала Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр застерегла, що інформація про деталі військових операцій, озвучена "поінформованими" особами в соціальних мережах, шкодить діям Збройних сил України.

росія веде проти України війну на виснаження - Маляр

Головні цілі російської федерації за 4 місяці повномасштабного вторгення в Україну не змінилися, аналіз бойових дій дозволяє стверджувати, що росія веде проти України війну на виснаження.

Про це під час брифінгу у медіацентрі Україна - Укрінформ сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Безпекова ситуація довкола України залишається складною. російська федерація четвертий місяць веде війну проти нашої держави і головні стратегічні воєнно-політичні та воєнно-економічні цілі росії по відношенню до нашої держави залишаються незмінними. Аналіз бойових дій від головного управління розвідки МОУ дозволяє стверджувати, що москва веде проти нашої держави війну на виснаження", - сказала Маляр.

За її словами, найближчим часом російські війська намагатимуться захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

"Ім потрібен привід для того, щоб їхньому командуванню оголосити про встановлення контролю над Луганською, Донецькою областями або щодо виходу на адміністративні кордони цих областей. В подальшому ворог планує зосередити свої зусилля на оволодінні найбільшими містами Донеччини - Краматорськ та Слов'янськ. ЗСУ готові до будь якого розвитку подій", - сказала заступниця міністра.

Вона додала, що в Чорному морі росія продовжує блокувати українські порти, насамперед Одеси та Миколаїва, в результаті чого Україна не має змоги здійснювати експорт сількогосподарської продукції.

Також, за словами Маляр, залишається небезпека відновлення ворогом наступальних дій з білоруського напрямку.

Вона наголосила, що у світовому масштабі повномасштабна агресія росії проти України є дійсно великою війною по кількості і масштабах застосування людського ресурсу та зброї.

Як повідомляв Укрінформ, за тиждень МОУ отримало понад 17 тис. бронежилетів та понад 12 тис. шоломів, а також 18 тис пар взуття та 8 тис. комплектів польових костюмів.

За тиждень для потреб ЗСУ отримано понад 17 тис. бронежилетів та понад 12 тис. шоломів - Маляр

За тиждень Міністерство оборони України отримало для потреб ЗСУ понад 17 тис. бронежилетів та понад 12 тис. шоломів, а ще 18 тис. пар взуття та 8 тис. комплектів польових костюмів.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"За тиждень із 15 червня по 22 червня для забезпечення підрозділів ЗСУ надійшло більше 17 тис. бронежилетів, більше 12 тис. шоломів, більше 18 тис. пар взуття і більше 8 тис. комплектів костюмів польових", - розповіла Маляр.

За її словами, найближчими днями очікується надходження до ЗСУ 2,5 тис. бронежилетів та 4 тис. шоломів. Ці засоби захисту вже знаходяться в Україні або відвантажені постачальниками і прямують до України.

Також Маляр поінформувала, що на складах триває перевірка якості тих засобів, що надійшли. За 22 червня було обліковано 5,3 тис. бронежилетів.

Також міністерство здійснює постачання іншого майна, такого як намети, душові установки тощо.

Крім того, ведеться підготовка до зими, протягом тижня було поставлено понад 2 тис. зимових курток.

Розподіл усіх засобів здійснює командування ЗСУ згідно з потребами.

Як повідомляв Укрінформ, із 8 по 15 червня для забезпечення підрозділів ЗСУ Міноборони передало понад 33 тис. бронежилетів, понад 19 тис. шоломів, понад 13,5 тис. пар взуття і понад 22 тис. комплектів костюмів польових.

білорусь продовжує надавати рф ресурси для війни проти України – Генштаб

республіка білорусь продовжує надавати свої ресурси для допомоги російській федерації у збройній агресії проти України.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“На Волинському, Житомирському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з посилення ділянки державного кордону на ротаційній основі”, - повідомив Громов.

Водночас, за його словами, виявлено, що на території білорусі перебувають спеціальні підрозділи російських силових структур, а також приватних військових компаній.

У Генштабі не виключають, що “з метою підготовки диверсійно-розвідувальних груп противника”.

“Взагалі хочу наголосити на тому, що білорусь продовжує надавати свої ресурси для допомоги росії в агресії проти нашої країни. Так, за наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, зборових заходів на базах зберігання озброєння військової техніки на даний час проводиться обслуговування і зняття даної техніки зі зберігання”, - розповів Громов.

Він зауважив, що, “враховуючи великі втрати агресора в озброєнні, військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання деякої техніки на складах збройних сил білорусі, не виключається те, що наш сусід надасть озброєння і військову техніку зазначену для російського агресора, і дана техніка в подальшому може бути переміщена на Донецький або Херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника”.

Окрім того, виявлено, що на території колишнього аеродрому Зябровка в Гомельській області, що в напрямку Чернігова, білоруссю активно проводяться заходи щодо будівництва військової інфраструктури. “Не виключається, що в подальшому в рамках існування так званої союзної держави білорусь надасть цю територію для розміщення чергової воєнної бази агресора поблизу нашого державного кордону”, - поінформував Громов.

Водночас він наголосив, що “зберігається загроза використання території та повітряного простору республіки білорусь для здійснення ракетних обстрілів та не виключено перекидання на територію нашої держави диверсійно-розвідувальних груп противника, насамперед - для вчинення диверсії на шляхах логічничного забезпечення наших військ”.

“До масштабного наступу, хочу підкреслити, на великій площі нашої території наразі відсутня з боку республіки білорусь достатня кількість сил і засобів противника. Але на території продовжуються проводитися демонстративні дії для сковування і унеможливлення перекидання наших військ на інші напрямки”, - додав Громов.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 23 червня ліквідували близько 34 430 російських загарбників, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк