Прес-брифінг Голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка щодо оформлення біометричних паспортів

18 травня, 13.00 - Про поточну ситуацію із оформленням біометричних паспортів для виїзду за кордон напередодні запровадження безвізового режиму з ЄС.

Коротко. Після оголошення остаточного рішення щодо надання ЄС безвізового режиму для України багато українців звернулося до підрозділів міграційної служби для оформлення біометричних документів. 

Підсумкові матеріали:

Ажіотаж на біометричні паспорти спаде через місяць, прогнозує голова Державної міграційної служби

Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк прогнозує, що ажіотаж на біометричні паспорти спаде через кілька тижнів.

Про це він сказав на прес-конференції в Укрінформі.

"Не варто панікувати і ставати в черги. За декілька тижнів, може, місяць, ситуація заспокоїться", - сказав він.

Соколюк повідомив, що вже понад 3,5 мільйонів громадян вже оформили біометричні паспорти. "Вчора був рекорд - близько 19 тисяч осіб в Україні оформили документи", - зазначив він. 

За його словами, найбільший ажіотаж спостерігається у Києві та області, Харкові, Дніпрі та у Львові. 

Голова Державної міграційної служби закликав без потреби не змінювати звичайний паспорт на біометричний. "Не слід міняти паспорт, якщо є шенгенська віза. Паспорт буде діяти до кінця свого терміну і дії Шенгену", - сказав і нагадав, що громадяни мають право мати два закордонні паспорти. Тобто, можна мати звичайний і отримати ще й біометричний, пояснив він.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк