6 грудня відкриття 23-ї Благодійної Ярмарки

26 листопада о 14.00 відбулася прес-конференція,  присвячена 23-тій Благодійній Ярмарці (6 грудня). (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Клуб Дружин Послів.

Спікери: Наталія Мустафіна - голова благодійного комітету; Юстина Ероглу - голова комітету із залучення коштів; Оксана Смеречук - член наглядового комітету із Міжнародного клубу жінок Києва;  представник Клубу Дружин Послів;  дружина Посла Канади.

Учасники заходу розказали про цілі, на які були витрачені раніше вилучені кошти, а також поділяться планами стосовно благодійної  діяльності Клубу після цьогорічного Ярмарку, зокрема, про допомогу переселенцям зі сходу України. В 2014 році Благодійний Ярмарок IWCK вилучив 2 400 000 гривень, вилучені кошти були адресовані сиротам, людям похилого віку,  дітям інвалідам та вимушеним переселенцям з Донбасу.

Довідково:

Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK) - це недержавна  некомерційна організація, заснована в 1992 р. групою іноземних жінок під керівництвом пані Інгабор Крістофассен (H.E. Ms Ingabor Kristofassen), першого посла Бельгії в Україні та першого президента IWCK. На даний момент організація складається з більш ніж 200 учасників з 59 країн, включно з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, жінками, що задіяні в культурних та ділових спільнотах, та дружинами дипломатів і бізнесменів.

Традиційно ярмарка має наступну структуру:

-  Іноземні посольства організовують стенди, на яких продають  національні товари, включаючи їжу та напої. На даний момент 40 посольств вже підтвердили свою участь.

-  Буде продаватися секонд хенд одяг,  електронні пристрої, гаджети, DVD та багато інших речей.  

-  У гостей буде можливість подивитися музичні та танцювальні виступи колективів з усього світу,  зокрема з Індії, Iндонезії, Іраку, Аргентини, Грузії,  Пакистану, Болгарії.

- У дітей буде можливість взяти участь в різноманітних майстер класах (уроки орегамі, лабораторні експерименти Весела Наука, технічна студія „Inventor“).

Підсумкові матеріали:

На благодійному ярмарку в Києві станцюють сальсу та зіграють у футбол

У Києві на Національному спорткомплексі "Олімпійський" 5 грудня пройде 23-й Благодійний ярмарок, який щорічно проводить Міжнародний жіночий клуб Києва, що об'єднує дружин послів та дипломатичних представників в Україні.

Про це на прес-конференції, що пройшла в Укрінформі 26 листопада, повідомила представник Клубу Юстина Ероглу.

"Велика кількість посольств та представників інших країн об'єднають свої зусилля для того, щоб подарувати всім відвідувачам чудовий настрій. На виставці будуть продаватися напої, одяг, їжа, які є характерними для представників різних країн", - сказала Ероглу.

За її словами, на ярмарку можна буде не тільки придбати щось цікаве чи смачне з того, що власноруч зробили дружини працівників посольств, але й взяти участь у майстер-класах, познайомитися з культурою інших країн. Зокрема, за словами Ероглу, заходи будуть супроводжуватися танцювальними та музичними виступами представників різних країн. Також цього року на ярмарку буде представлений традиційний весільний обряд Судану та майстер-клас з сальси. А з українськими дітьми, які відвідають захід, зіграють у футбол робітники посольств та їх діти. Як сказала на прес-конференції учасниця Клубу Валері Сутлікова, бажання зіграти у футбол вже висловили посольство Іспанії та Великобританії.

Також на ярмарку будуть проводитися лотереї. Серед відвідувачів розіграють 15 путівок до Греції, а також футболку з автографом гравця Manchester United.

Як повідомили організатори, всі виручені на благодійному заході кошти будуть спрямовані на підтримку дітей з особливими потребами, сиріт, жінок, людей похилого віку та вимушених переселенців зі Сходу України.

Зокрема, як сказала на прес-конференції голова благодійного комітету Клубу Наталія Мустафіна, в минулому році на ярмарці було зібрано 2,4 млн грн, завдяки яким Клуб профінансував 14 ініціатив з підтримки дітей хворих на онкологію, людей з обмеженими можливостями, та закупівлі медичного, реабілітаційного та розвиваючого обладнання для дитячих установ.

Серед довготривалих ініціатив Клубу, як повідомила Мустафіна, фінансування фонду Олени Петрусевич, який займається реабілітацією за допомогою іппотерапії дітей, хворих на церебральний параліч та аутизм, та їдальня для пенсіонерів та інвалідів, що діє при Національному технічному університеті "КПІ".

Загалом участь в ярмарку візьме 41 посольство, також цього року до Клубу доєдналися посольства Лівану, Куби, Іраку та Судану.

Недержавна некомерційна організація Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK) була створена в 1992 році жінками з інших країн, що проживають в Україні, під керівництвом першого посла Бельгії в Україні Інгабор Крістофассен. Зараз Клуб об'єднує більш ніж 200 учасників з 59 країн, включно з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, жінками, що задіяні в культурних та ділових спільнотах, та дружинами дипломатів та бізнесменів.