Шмигаль і Чапутова обговорили Формулу миру та важливість покарання воєнних злочинців

Фото

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою, обговорили українську Формулу миру, важливість притягнення високопосадовців РФ до відповідальності за скоєні проти України злочини.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Радий провести зустріч у Києві з Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою. Висловив їй щиру подяку за підтримку нашої держави та українського народу за час перебування на посаді», - зазначив він.

Глава українського уряду підкреслив, що з перших днів російського повномасштабного вторгнення Чапутова стала одним із лідерів міжнародної підтримки України.

Також прем’єр відзначив ініціативу словацької громадськості зі збору коштів на закупівлю боєприпасів для України.

За його словами, громадянам Словаччини вдалося зібрати понад 4 млн євро, що демонструє міцну дружбу та солідарність між нашими народами.

«Ми говорили про справедливий мир і Формулу Президента України, яка є єдиним шляхом для дипломатичного завершення війни», - повідомив він.

Шмигаль наголосив, що Росія повинна заплатити за злочини й руйнування, які увесь цей час чинить на українській землі.

«Важливо не лише конфіскувати російські активи, а й засудити всіх російських злочинців, включно з Путіним і його поплічниками. Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною», - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Зброя, Саміт миру та вступ до ЄС: Зеленський зустрівся з президенткою Словаччини

Як повідомляв Укрінформ, Президентка Словаччини Зузана Чапутова у п’ятницю прибула із прощальним візитом до Києва.

У другому турі виборів президента Словаччини на початку квітня перемогу здобув лідер пролівої партії «Голос – соціальна демократія», чинний глава парламенту Словаччини Петер Пеллегріні, соратник скептично налаштованого до України прем’єра Роберта Фіца. Він здобув 53,12% голосів виборців.

Фото: КМУ