Мецола: Для мене неприйнятно, якщо Україна робить крок до членства, а ЄС - ні

Ексклюзив

Європейський парламент обґрунтовано очікує, що кожна з 27 держав-членів ЄС визнаватиме виконання Україною критеріїв, необхідних для членства.

Про це заявила президентка Європейського парламенту Роберта Мецола в інтерв’ю Укрінформу.

Мецола пояснює, що процес розширення вимагає від країни виконання всіх критеріїв, але й країни-члени мають визнавати факт їх виконання.

«Це те, на що я як обрана представниця можу обґрунтовано розраховувати. І в Європарламенті ми продовжуватимемо обґрунтовано очікувати, що кожен з 27 глав держав і урядів продовжуватиме йти цим шляхом», – сказала вона.

Читайте також: Мецола про вибори до Європарламенту: Підтримка України відіб'ється в бюлетенях

Водночас президентка Європарламенту вважає, що цей процес не буде легким і є особливим для кожної держави. «Але як ми зможемо дивитися українцям в очі, коли ми їм заявили, що «будемо з вами на кожному кроці вашого шляху», і якщо ви робите наступний крок, а ми ні? Для мене це неприйнятно», – наголошує Мецола.

Вона відзначає, що налаштована «обережно оптимістично» та акцентує на досягнені Україною серйозних результатів раніше, за будь-яку іншу країну. Президентка запевняє, що Європарламент продовжить допомагати синхронізувати закони України до права ЄС разом із Верховною Радою.

Читайте також: Дух Європи живе у кожному регіоні України - Мецола

Як повідомляв Укрінформ, президентка Європейського парламенту Роберта Мецола у четвер, 9 травня, прибула з візитом до України.