Рада звільнила Сольського з посади міністра агрополітики

Верховна Рада звільнила Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики України.

Про це повідомив народний депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що рішення було ухвалено 273 голосами народних депутатів.

За його словами, Сольський під час голосування був присутнім у сесійній залі і є «одним з небагатьох міністрів, який робить звіт про роботу перед звільненням».

Своєю чергою народний депутат із фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко у Телеграмі повідомив, що раніше Комітет з аграрної політики не підтримав відставку Сольського, а запропонував визначитися з цим питанням в залі.

Читайте також: Справа про оборудки із землею: ВАКС заарештував заступника Сольського

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Сольському у вигляді арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 75 млн 700 тис. грн.

23 квітня у НАБУ заявили, що правоохоронці викрили чинного міністра на заволодінні держземлею на 291 млн грн та на спробі заволодіння землею на 190 млн грн.

Сольський, коментуючи вручену йому підозру, зазначив, що події стосуються періоду 2017-2018 років, коли він не був ні міністром аграрної політики та продовольства, ні головою Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики.

За його словами, обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО, за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

26 квітня стало відомо, що за Сольського внесена застава у повному обсязі.

Фото: Яросла Железняк / Телеграм