Кемерон: Підтримка України - найкраща інвестиція у безпеку Європи

Відео

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон заявив, що підтримка безпеки України – це найкраща інвестиція у безпеку Європи.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у відеозверненні, знятому біля Михайлівського Золотоверхого собору в Києві, яке міністр опублікував у соцмережі Х.

Кемерон наголосив, що Британія є не лише однією із країн, які найбільше підтримують Україну в дипломатичному, економічному, військовому плані, але й які роблять це найшвидше.

Зокрема, першість Британії була у постачанні зброї Києву після початку вторгнення Росії в Україну, у підписанні безпекової угоди та оголошенні багаторічного пакету військової допомоги у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів, зазначив він.

«Це важливо, тому що Україна потребує допомоги зараз. Вони діяли блискуче на Чорному морі, потопивши так багато Чорноморського флоту Путіна (президента РФ Володимира Путіна – ред.). Однак існують виклики на землі, і вони мають відповісти на ці виклики», – сказав Кемерон.

Очільник британського зовнішньополітичного відомства зазначив, що швидка передача допомоги Україні важлива ще й тому, що це надає Британії можливість сказати іншим країнам: «Ми взяли на себе ці багаторічні зобов’язання. Ви теж маєте взяти на себе такі багаторічні зобов’язання». Він наголосив, що безпека України - це також безпека Європи та Британії.

За словами Кемерона, якщо партнери дадуть відсіч Путіну, пануватиме мир, Україна відновить свій суверенітет, а НАТО, Європа та Британія будуть сильнішими. Однак за іншим сценарієм, згідно з яким союзники не нададуть Україні достатньої підтримки, а Путін переможе, «ми будемо жити у набагато більш ненадійному, нестабільному та небезпечному світі», сказав він.

Читайте також: Україна має право бити по території Росії британською зброєю - Кемерон

«Тому інвестиції, які ми робимо сьогодні у безпеку України, це найкращі можливі інвестиції, які ми можемо зробити у нашу власну безпеку та добробут», – наголосив він.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Великої Британії Кемерон напередодні під час візиту до Києва зустрівся із Президентом Володимиром Зеленським. Також він провів зустрічі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та своїм колегою Дмитром Кулебою.

Крім того, Кемерон відвідав Львів, де, зокрема, висадив дерево.

Фото: @ZelenskyyUa