САП просить суд заарештувати Сольського і призначити заставу майже у ₴200 мільйонів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Вищий антикорупційний суд обрати запобіжний заходу міністру аграрної політики і продовольства Миколі Сольському у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі близько 200 млн грн.

Про це у коментарі журналістам заявив сам Сольський, відповідаючи на запитання Укрінформу, який запобіжний захід для нього просить сторона обвинувачення.

«(Просять - ред.) стандартний (запобіжний захід - ред.) у таких історіях - арешт або застава. І застава велика, якщо не помиляюся - біля 200 мільйонів», - заявив Сольський.

Він сказав, що не вважає себе винним.

Як зазначив Сольський, НАБУ робить свою роботу і він до цього ставиться спокійно.

«Очевидно, що суддя і всі інші, і ви, і всі решта, мають почути нашу позицію. Після цього і ви, і всі решта будуть робити висновки», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня у НАБУ заявили, що правоохоронці викрили чинного міністра на заволодінні держземлею на 291 млн гривень та на спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Читайте також: ВАКС переніс на завтра обрання запобіжного заходу Сольському

Сам Сольський, коментуючи вручену йому підозру, зазначив, що події стосуються періоду 2017-2018 років, коли він був адвокатом і не був ні міністром аграрної політики та продовольства, ні головою Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики.

За його словами, обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО, за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

Він заявив, що спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і що, як йому відомо, наразі низка рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ.

Сьогодні, 24 квітня, ВАКС почав обирати запобіжний захід Сольському.