Схвалення США допомоги для України матиме ефект стримування для всіх авторитарних режимів - Умєров

Схвалення Конгресом США допомоги для України є сигналом підтримки української боротьби за суверенітет і територіальну цілісність та матиме ефект стримування для всіх авторитарних режимів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці заявив міністр оборони Рустем Умєров.

«Схвалення сьогодні переважною більшістю голосів Сенату США надзвичайно важливої допомоги для України – це потужний сигнал підтримки української боротьби за суверенітет та територіальну цілісність. Це ефект стримування для всіх авторитарних режимів і захист демократії, прав людини та верховенства права – як фундаментальних цінностей у світі», - наголосив Умєров.

Також, на його думку, це рішення є підтвердженням стратегічного партнерства між Україною та США на шляху до відновлення справедливого миру.

Умєров подякував Конгресу США за двопартійну підтримку України та зміцнення міжнародної безпеки.

Читайте також: Ухвалення допомоги від США наближає отримання Україною доступу до російських активів - Пишний

Як повідомляв Укрінформ, верхня палата Конгресу США у вівторок ухвалила проєкт закону H.R.815, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також відповідь на інші виклики національній безпеці США.

Минулої суботи Палата представників США ухвалила масштабний пакет законопроєктів з іноземною допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також із відповіддю на інші виклики національній безпеці Америки. Загальна сума передбачених асигнувань з іноземною допомогою становить $95 млрд, у тому числі понад $60 млрд для України.