Лубінець закликає світ до конкретних кроків для покарання РФ

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до світової спільноти із закликом здійснити конкретні кроки задля покарання країни-терориста - Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі після масованої атаки Росії по цивільних об’єктах у Дніпропетровській області.

«Уже понад 10 років Росія вбиває та калічить українців. І весь цей час світ розмірковує, чи допомагати нам! Лише за цей ранок в Дніпропетровській області через атаку ворога загинули 9 цивільних, у тому числі двоє дітей. Понад 30 осіб отримали поранення… Кількість жертв зростає», - заявив Лубінець.

За його словами, на місці працював представник омбудсмена у Дніпропетровській області.

«РФ кожного дня атакує Україну. Ми знаємо, що завтра агресор вдарить знову! Я звертаюся до омбудсменів світу та міжнародних партнерів, з проханням донести їхнім урядам та країнам, що необхідно терміново: публічно засудити обстріли Росією мирних міст і селищ України, а також - вбивства цивільного населення; здійснити конкретні кроки задля покарання країни-терориста; допомагати Україні, зокрема засобами ППО. Це захистить життя українських дітей, жінок, людей похилого віку», - наголосив Лубінець.

Він направив звернення до структур ООН, Ради Європи, ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста, інших міжнародних організацій, національних інституцій з прав людини, омбудсменів, а також 50 комітетів з прав людини парламентів країн світу.

Читайте також: Посол ЄС після атаки по Дніпропетровщині: Україна терміново потребує посилення ППО

Як повідомляв Укрінформ, уночі та зранку 19 квітня Дніпропетровщина пережила чергову масовану атаку. Частину російських цілей збила ППО, проте є влучання.