Держдеп в активному діалозі з Конгресом щодо пакету допомоги для України - Прайс

Державний департамент веде активну розмову з Конгресом США щодо необхідності затвердження подальшої безпекової допомоги Україні.

Про це заявив заступник представника США в ООН Нед Прайс на Міжнародному саміті мерів у Кишиневі (Молдова), передає кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко усвідомлюємо постійну потребу підтримувати Україну не лише на словах, а й реальними ресурсами. І тому вже багато місяців ми ведемо дуже активну розмову з Конгресом, і ця розмова триває», – сказав Прайс.

За його словами, «ми день у день чуємо від Конгресу, від демократів і республіканців, що вони підтримують продовження політики солідарності з Україною».

“Я знаю, що продовження допомоги має переважну підтримку американського народу, переважну підтримку обох партій, американського народу, Конгресу Сполучених Штатів, і, безумовно, наша адміністрація розуміє необхідність продовжувати підтримувати Україну”,- заявив дипломат.

Читайте також: Американські артисти закликають Конгрес пришвидшити допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, Канада збільшила підтримку України на тлі зволікань із затвердженням Конгресом США нового пакету допомоги, заявила міністр фінансів Канади Христя Фріланд.