Законопроєкт про допомогу США Україні можуть ухвалити найближчим часом - Малюська

Існує ймовірність, що парламент США розпочне розгляд законопроєктів про виділення Україні фінансової підтримки та про конфіскацію російських активів уже найближчим часом.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі марафону «Єдині новини» за підсумками візиту до США, передає Укрінформ.

«Ті партнери, з якими ми розмовляли - конгресмени, сенатори, представники виконавчої гілки влади - підтвердили можливість, що проєкти про військову і фінансову допомогу Україні та конфіскацію російських активів можуть рухатися одним пакетом. Більше того, не виключено, що розгляд і навіть голосування може теоретично розпочатися уже на наступному тижні», - сказав Малюська.

Читайте також: Заклик до Джонсона про допомогу Україні підписали 27 спікерів парламентів - Стефанчук

За його словами, умовою цього є віднайдення компромісу щодо технічних деталей надання допомоги. При цьому міністр зауважив, що патової ситуації в американському парламенті вже немає.

«Ми точно маємо більшість голосів як серед республіканців, так і серед демократів», - додав Малюська.

Він також повідомив, що розмір російських активів у США складає трохи більше як 8 млрд доларів, й американська влада готова їх конфіскувати й передати Україні. Водночас у Європі розмір активів більший, тому конфіскація матиме значний вплив на економіку європейських країн. Крім того, існують розбіжності у питаннях конфіскації серед юристів.

Як повідомлялося, у лютому Сенат США ухвалив законопроєкт з додатковим фінансуванням на потреби національної оборони країни, який містить понад $60 млрд для підтримки України. Документ передано до Палати представників США.