Зеленський заявив, що на нього вчиняли замах понад 10 разів

Президент України Володимир Зеленський розповів, що, за даними спецслужб, на нього вчиняли замах понад 10 разів.

Про це він сказав в інтерв’ю для програми Cinque minuti італійського телеканалу Rai1, розповідаючи про ракетний удар по Одесі під час візиту Премʼєр-міністра Греції, передає Укрінформ.

«Кажуть, більше 10 (разів російські спецслужби намагалися вчинити замах на мене - ред.). Але я не рахую. Усі наші люди, військовослужбовці, цивільні постійно ризикують. Я - Президент країни і я відповідно теж ризикую», - зазначив Зеленський.

За його словами, удар балістичною ракетою по Одесі під час візиту Премʼєр-міністра Греції був здійснений дуже швидко і українські сили не встигли відпрацювати.

«Десь за 300-400 метрів був удар балістичною ракетою. Ракета дуже швидко прийшла. Я не знаю, по кому був цей удар. Але в будь-якому випадку я не кажу про себе, я кажу про повагу до лідерів інших держав, до людей інших держав. Ви бачите, що у Путіна її просто нема. Вдарити балістичною ракетою тоді, коли візит Прем’єр-міністра Греції», - сказав Президент.

Читайте також: Глава МЗС Канади - про ракетний удар по Одесі: Росії не вдасться залякати союзників України

Він зауважив, що керівник грецького уряду був дуже здивований. «Але я ні, бо всі ми знаємо, що він (Путін – ред.) не зупиняється, він вбиває і тероризує не тільки військових, а й усе цивільне суспільство. Важко сказати, куди били російські війська, але в будь-якому випадку це поза здоровим глуздом», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Удар по Одесі: Жовква не виключає, що Росія могла цілитися по Зеленському та прем'єру Греції

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс відвідали Одеський морський торговельний порт й ознайомилися там із функціонуванням у Чорному морі «зернового коридору», створеного в серпні минулого року.

Під час цієї зустрічі в порту в Одесі пролунав вибух. Унаслідок обстрілу є загиблі та поранені.

Фото: ОП