Кулеба обговорив із генсеком ООН Формулу миру та гуманітарні проблеми

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем українську Формулу миру, питання звільнення з полону цивільних осіб і сексуального насильства з боку російських військ.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

"Під час нашої сьогоднішньої зустрічі я подякував генеральному секретареві Антоніу Гутеррешу за участь ООН в обговоренні Формули миру та наголосив на важливості продовження зусиль для просування миру в Україні. Ми також говорили про шляхи розширення географії підтримки Формули миру під час підготовки до Глобального саміту миру у Швейцарії”, – зазначив міністр.

Він додав, що також наголосив на нагальній необхідності задіяти всі наявні інструменти, а в разі потреби – розробити нові для вирішення проблеми сексуального насильства, вчиненого російськими військами в Україні, а також звільнення цивільних осіб, які перебувають у російському полоні.

Читайте також: Головні теми виступів Кулеби в ООН - Формула миру і безпека України

За словами Кулеби, генеральний секретар ООН запевнив, що стежитиме за цією проблематикою.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН зібралася у п’ятницю на засідання з питання порядку денного «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

Кулеба закликав країни світу долучитися до участі в Глобальному форумі миру, який відбудеться у Швейцарії.

Фото: Дмитро Кулеба / соцмережа Х