Керівництво ВР вшанувало пам'ять учасників Революції гідності

Фото

Керівництво Верховної Ради вшанувало памʼять учасників Революції гідності.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Разом із керівництвом Верховної Ради вшанували памʼять учасників Революції гідності. Памʼятаємо Героїв Небесної сотні! Памʼятаємо їхній подвиг заради вільного майбутнього! Пам'ятаємо відвагу кожного у боротьбі за свободу й гідність!", – зазначив Стефанчук.

Спікер українського парламенту підкреслив, що сьогодні Україна вшановує подвиг, відвагу й самовідданість учасників Революції Гідності, які відстоювали демократичні принципи, ідеали свободи та європейське майбутнє держави, які віддали свої життя у цій боротьбі.

"10 років тому український народ показав, що таке єдність і що таке стійкість. Що таке справжня сила українського духу. Що таке свобода й гідність. Герої Небесної сотні загинули, виборюючи вільне майбутнє України. І наш обовʼязок памʼятати імена кожного!" – зауважив Стефанчук.

Голова ВР додав, що нині боротьба за незалежність і територіальну цілісність України триває. "Наш народ протистоїть російському агресору, який розпочав неспровоковану агресію проти нашої країни. Україна бореться! І Україна вистоїть! Слава кожному та кожній, хто цими секундами бʼється за Україну! Вічна шана захисникам і захисницям, які віддали свої життя у боротьбі за Україну! Вічна пам'ять Героям Небесної сотні", – наголосив спікер українського парламенту.

Читайте також: Президент із дружиною вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної сотні згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook